Första advent, var är julkänslan?

Första advent var alltid så speciell när man var liten. Den var ett tecken på att det snart var jul. Idag är det första advent och jag har inte hittat någon julstämning. Då undrar jag, är det såhär det är bli vuxen? Om det är det så tycker jag inte om det. Julen måste vara mer än såhär.
Jag sitter här på mitt rum som är upplyst av två röda adventsljusstakar och lyssnar på Mariah Careys julskiva och borde känna Känslan. Lycka. Lycka till livet, till framtiden till allt. Men det gör jag inte. Istället tänker jag på att det är måndag imorn och att den börjar med 90 minuters fysik. Det gillar jag inte...
Har varit på dansuppvisning på Aktiv Ungdom. De var mycket duktiga. Gillade speciellt smågruppen som dansade till Markolios rocka på. De var grymma! :)
L.
>

I'm your hero, folks


http://www.tackfilm.se/?id=1259234502693RA28

Vet dock inte hur man länkar men ALLA mina läsare får faktiskt kopiera och klistra in i adressfältet om ni vill se er hjältinna på film!
Hahaha, jag dööööör! :)
>

Bert Ljung- konungarnas kung

Bert- den siste oskulden går nu på Canal+ och jag sitter och avnjuter den med lite glass direkt ur burken. Det är konstigt hur det kan bli godare bara den är i en liten rund burk med små kossor på. Men det är det. Min bror sitter här bredvid och säger att det är svindyrt med 50 spänn för lite glass men det är absolut värt det. Någon gång ibland, i allafall.
Tack och adjö- leva eller dö
L.
>

Dagens

 • Dagens godaste: Kokade morötter
 • Dagens osmakligaste: Råa köttbullar och sjuka grisar på tv:n när man äter fläskkotlett
 • Dagens tristaste: Dåligt historiaprov
 • Dagens roligaste: Matsaldiskussionerna
 • Dagens köp: Ben&Jerrys, Half baked
 • Dagens äckligaste: Rinnande näsor
 • Dagens dilemma: Vad var Hansan?
 • Dagens kommentar: L: Är inte Jakob kines? J: Nej Han är ju snygg, ju

  Ett ungefärligt sammanfattande av min dag.
  L.
>

It's a parade

Vissa dagar är bara bättre än andra. Det behöver inte vara av någon speciell anledning. Utan allt bara stämmer-   hjärnan är med, garderoben är inspirerande och håret är hjälpsamt. Då spelar inte små negativa inslag av dagen någon roll, man är oövervinnlig. Ett faktum som ett historiaprov som går i botten är inget man ägnar sig så mycket tid åt att tänka över istället umgås man med sina vänner eller träffar mormor och äter lussebullar. När dagen börjar ta slut köper man sig en Ben&Jerrys bara för att man är så nöjd med tillvaron att endast en sådan gudomlig skapelse kan ordna ett värdigt avslut på dagen.
Ja, jag är lycklig men jag alstrar lite inför resten av hösten/vintern som är så mörk att jag blir lite rädd. Då är man inte så lycklig längre.
L.
>

A whole living

Jag satt och sökte lite på nätet efter lite julklappstips (måste ha inspriration- älskar att köpa julklappar) och så kom jag in på en sida som hette wholeliving.com tror jag det var och den handlade om hälsokurer av alla dess slag och vad man ska göra för att må bra här i livet. Jag tycker att det är underbart att unna mig saker- både ätbara saker såklart men också "själsliga" och kroppsliga saker. Sen jag började på yogan t.e.x har jag känt att jag mår mycket bättre och jag har mognat på något sätt som människa. Det är sådana saker jag älskar- att prova på saker för att kunna bygga upp något mer, en framtid & ett jag så att säga. Det är sådan jag vill vara, en person som unnar sin kropp och sina andliga och sprituella förmågor en stimulans. Oj vad fint det blev. Amen =)
L.
>

-

Häromdagen hade min kära kompis varit och klippt sig men haft håret uppsatt hela dagen. På eftermiddagen när vi gick hem från skolan släppte hon ut håret och jag började asgarva. Varför vet jag inte riktigt själv, var det kanske för hennes egen parallell till sin mamma eller var det för att det var så gigantiskt, jag vet inte men jag kunde allafall inte sluta skratta. Det är jobbigt när man inte kan sluta skratta men måste. Det är oftast då man skrattar som allra mest. Det var allafall ingen pik, är faktiskt lite avis på det. :P
L.
>

So much work so little time...

Saker jag idag borde ha gjort:
 • Läst i Beloved
 • Pluggat historia
 • Städat rummet
 • Rensat garderoben
 • Packat upp gympaväskan (usch!)
 • Skrivit på svenskainlämning
 • Pluggat spanska
 • Pluggat kemi
Saker jag idag HAR gjort:
 • Ätit glass
 • Läst "Mina Hemligheter" (älskar den!)
 • Tänkt på vad jag borde ha gjort men inte har gjort
 • Funderat på varför jag inte har något liv
 • inte kommit på något
 • Gått och lagt mig
>

La oscuridad

I ugnen väntar belöningen. Några logaritmer till kan du väl lösa ut. Nej, sätt dig vid teven och ta en välförtjänad paus. Eller nej, provet är på fredag- fokusera!! Kom på i söndags att det är dags för mig att verkligen ta tag i mitt liv. Efter en svenskainlämning, inte så viktig men ändå, lämnades in några veckor för sent för att jag bara skjutit upp det vecka efter vecka. Det blev vändpunkten. Nu ska jag ta hem böckerna direkt och få det undanstökat och SEDAN kan jag sova resten av tiden. Apropå sova, får inte vi ungdomar alldeles för lite sömn? Jo, det tycker jag definitivt. Vi är konstant trötta och man räknar minuterna tills lektionerna är slut så man slipper tänka. För vi orkar inte. Det är en mycket påfrestande känsla att inte orka, alla vill vi lära oss men vad händer om man är för trött? Usch, det måste bero på vädret och mörkret; idag var det mörkt redan vid kvart över fyra.
Nu ska jag leva mig in i världen på Seattle Grace Hospital, äta paj innehållande sommriga bär och längta bort till ljusare tider
L.
>

Rent rum, glass och musik

Att plugga hela dagen funkar inte även om man behöver det. Jag orkar inte vara så seriös. Idag har jag alla fall skrivit klart uppgiften som skulle vara klar till svenskan och städat rummet. Mycket mer har jag inte hunnit (orkat) göra. Nu ska vi snart äta kalops och sedan ska jag antingen baka den förtjänade pajen eller om jag är lat så blir det popcorn. Det känns som om det kommer bli popcornen...

Jag har kommit på att jag är alldeles för beroende av vissa specifika bloggar. Jag ljuger inte när jag säger att jag kollar visa bloggar tre gånger om dagen. Oftast har inget roligt hänt på nån av dem och jag vet inte om det är så himla mycket underhållning så jag försöker fundera ut varför jag läser dem jämt. Men jag kan inte riktigt komma på det, jag antar att det är för att jag inte har något bättre för mig.
Patetiskt.

Nu ska jag läsa några bloggar och sedan äta och plugga lite matte till logaritm(vad är det?)- provet på fredag.

L.


avgudar mig själv med en toffs mitt på huvudet-
det är nödlösningen när man inte har någon ork kvar att bry sig
>

Love is all you need

Först, körslaget som inleddes av kåpklädda människor och dansare med stora hår. Avslutades med underbar gospelsång med ca 140 personer. Körsång är nog någon slags terapi tror jag. När jag stod där, mitt i den svajande massan av människor och omringad av människor jag tycker mycket om så kändes allt så bra. Varför kan man inte alltid få må så bra? Jag önskar att jag kunde alstra vissa känslor och kunna plocka fram de när jag vill. När allt känns mörkt och inget går som det ska, då skulle jag plocka fram gospelkänslan. Den kan gör en lycklig ända in i varenda lilla cell.
Sedan, mat och glass med mamma och pappa och sedan träffa Lisa och Linnéa en sväng hos Lisa och äta mangosorbet. Love actually spelades på tv:n och man blir försälskad varenda gång. Underbar film! Vad jag älskar mest är scenerna på slutet när alla olika människor träffas på flygplatsen. Kärleken där är något alldeles extra. Oj, så blödig jag är men det är så fint, verkligen.
Imorgon ska de pluggas, weei- jag känner mig pepp! Hälsodagbok, spanskadagbok, inlämning t. svenskan (som bara måste skickas in), matte och Beloved. Får nog också bli en paj av något slag kände jag nu, för att väga upp
Godnatt
L.
oj, han är så söt den lille killen
Måste nog säga att det är favoritscenen, den är så fin
>

Körslaget- here we come!

Nu börjar det dra ihop sig till "körslaget" och jag laddar till tusen. Vi ska samlas vid 15.00 och öva igenom några gånger, sedan vid 17 smäller det. Har precis gjort mig iordning och slängt i mig lite wok- grönsaker så nu är jag redo! Ska sätta mig den tiden jag har kvar och läsa i Beloved och försöka ta mig några sidor till framåt. Den blir säkert bra någon gång, intalar jag mig. Just nu är den bara seg och otroligt hoppig.
Lördagar är bra, mys i soffan och snart träffa vännerna för att sjunga för fulla halsar.
Livet är bra ibland
Kramar
L.
>

The greatest love of all...

Att älska sig själv är något av det viktigaste vi kan göra för att må bra och för att ha ett bra liv. Om man inte älskar sig själv kan det bli svårt att låta sig själv bli älskad av någon annan. Men, såklart, så finns det en gräns för hur mycket man får älska sig själv. Och ja, jag syftar speciellt på en människa som jag kan störa mig till döds på. Usch, usch, usch. Klarar inte av såna människor, så mitt råd till dig: Älska dig själv- men utan att bli för självgod eller " el pijo".
"The greatest love of all 
Is easy to achieve 
Learning to love yourself 
It is the greatest love of all"
NU ska jag sova, i allafall
Kram
L.
>

Lyckligt lottad

Vänner är bra att ha, men det är svårt att ha så fina som jag har. Så unika och fina människor är de allihop. :)
Alice, Jossan & jagMichelle & jag
>

En liten resumé.

Idag har varit ännu en av dessa långa fredagar. Spanska till fyra och kören fram till sex. Inte riktigt en skön avslutning av en vecka. Och den här veckan har det nästan bara kretsat organisk kemi i min hjärna. Nu är provet gjort och det känns bra, men ändå inte. Kunde gjort så mycket bättre, så mycket mer. Jag tycker att det alltid känns så nuförtiden. Otillräckligheten, den finns där, och känslan av att man aldrig kan vara bra nog.
Vi har sett på film i skolan, igen. The colour purple och den var hemsk. Den utspelar sig i början på 1900- talet och visar verkligheten för de mörkhyade människorna i det förtrycket de levde i. Hemskt, särskilt hemskt att vara kvinna. Usch och fy.
Nu är klockan mycket och nu ska jag försöka hitta motivation till "körslaget" imorgon i kyrkan. Det kan behövas. Tänkte även titta förbi på syaffären för att försöka komma igång och använda fjolårets julklapp, symaskinen. Kanske kan fixa ihop något så man får en julklapp mindre att inhandla. Skulle inte var så dumt. Om man bara hittar tiden, då finns det alla möjligheter i världen.
Puss och godnatt
L.
>

...och så kom Molly

Kollar på film. Inser att jag är lite förälskad i amerikanska romantiska komedier. Det ger mig en känsla av att min problem, hur jobbiga de än må vara, alltid kommer att få en lösning. De slutar alltid så lyckligt och det är trevligt. Till skillnad från Se7en, filmen om de sju dödssynderna som visades i skolan i fredags. Slutar så olyckligt som det kan bli. Ett huvud i en låda, aldrig särskilt trevligt.
Den här helgen har i alla fall varit väldigt trevlig men innehållit på tok för lite av kemistudier. På torsdag gäller det och jag önskar att jag vore mer redo än såhär. Organisk kemi är inte min starka sida men jag hade hoppats på att kunna plugga in lite mer kunskap. Måste ta mig samman varje kväll i veckan och det vet jag inte om jag orkar. Var tog tiden till mig själv vägen? Önskar att jag hade en helg kvar efter denna underbara och ha en för att vila upp mig och även hinna med lite plugg.
Ångrar i alla fall inte att jag spenderat tiden som jag gjort. Jag blir så lycklig att jag inte vill komma tillbaka till verkligheten. Att en liten människa kan göra så många människor så enormt lyckliga, är helt otroligt. När en liten mun skrattar mot en och två stora blå ögon tittar på en kan man inte annat än le tillbaka. Jag älskar dig, du är ett underverk! :)
Nu är filmen slut och det lyckliga slutet storgillas! Nu ska jag plocka undan lite av mina kläder på golvet innan mamma blir galen. Jag undrar lite var mina ordningsamma gener har gömt sig. Men jag är ju tonåring, jag får skylla på det...
Buena noche
L.
>

Ett plåster på armen, och en massa grejer att göra

Jag har nu tagit vaccinet. Känner mig ungefär som en helt ny människa. Nej, men det gjorde inte ont och jag har inga andra symtom, än så det känns mycket bra. På köpet känner jag även att jag gjort min plikt som medmänniska. Jag förstår inte hur de själviska människor som inte ska ta sprutan tänker. De skiter totalt i de barn under tre år som inte har möjlighet att ta eller på äggallergiska. Varför ska man bara för att man inte klarar av ett stick i armen låta de stackars människorna bli sjuka när man kan förhindra det? Jag har allfall gjort mitt och nu är det bara att hoppas på att vaccinet inte gör mig sjuk för det har jag inte riktigt tid med...
Ska nu gå och skriva hälsodagbok och skriva om all den motion som jag fick förra veckan, det kommer ta lång, lång tid eftersom att mitt höstlovet var det aktivaste i världshistorien... ;)
Tambien voy a escribir en mi diario de espanol porque tenemos que hacerlo cada día durante unas semanas. Es muuuuy divertido y claro tengo el tiempo para hacerlo. No puedo ser como mi profesora piensa, no solo tenemos el espanol en la escuela, tengo unas asignaturas más...
Abrazos L.
>

Entropi i livet

Jag får ingen ordning på någonting. Jag rensar och städar och plockar och fixar men det blir ingen ordning. Min hjärna står på off och vill inte slås på. Jag vet inte om det är för det är höst och jag är trött som jag känner såhär men jag vill inte mer, jag känner inte för något...
L.
>

Hösten kan även vara vacker, ibland

Förra söndagen var jag ute med Lisa och Linnéa och fotade i skogen. Temat var höst och jag måste säga att vi lyckades bättre än vad jag trodde. Bilderna blev jättefina och med lite iphoto-redigering riktigt proffsiga. Det var en väldig trevlig dag, eller ja en trevlig helg överhuvudtaget. En helhelg med några underbara tjejer är något som man mår bra av ända in i själen.
L.
>

I tried to be perfect but nothing was worth it

Att ha en mamma som bryr sig är egentligen något man borde vara otroligt tacksam för. Det är inte alla som har den förmånen. Men, att ha en mamma som bryr sig och lägger sig i och tjatar och skriker är något av det jobbigaste jag vet. Jag önskar i vissa situationer att jag var den som skrek tillbaka, den trotsiga tonåringen. Men det är jag inte. Inte Lina, inte, som alltid gör vad hon blir tillsagd. De förstår inte mig, och de förstår inte hur tacksamma de ska vara över att ha en så "perfekt" dotter som aldrig trotsar eller säger emot. En dag, en bra sådan. ska jag ta mig till sans och prata med min kära mamma om hur jag känner, men inte idag. Kanske imorgon
L.
>

What we are is the result of what we have thought

Hur kul kommer det här att bli frågade jag mig själv sekunden då den här bloggen skapades. Och framförallt vem kommer vilja läsa om det jag skriver. Men egentligen, anledningen till att jag tillslut skapade en blogg var inte för att underhålla någon annan, utan för att ha någonstans att samla tankarna, någonstans där inget behöver döjlas utan man kan vara bara sig själv och det räcker gott och väl. Jag har, som kanske varenda tonåring här i världen, så mycket tankar som behöver få ha ett ställe att spinna loss och verkligen gå på djupet med allt som händer oss. Jag är inte så duktig på att skriva men jag är duktig på att "övertänka" och överanalysera allt och nu har jag någonstans att göra det. Så slipper mina älskade vänner slippa höra om ointressanta grejer man ibland tänker på. För det gör vi ju alla, tänker, även om man undrar vad vissa människor tänker med...
L.
>

Ett leende kan bedra

>

And here we go...

Ännu en blogg har nu skapats på blogg.se och nu var det min tur att gå med i denna "gemenskap".
Trevligt, trevligt
>
RSS 2.0