.

Nationella prov i MaC imorn är vad som står på schemat. Det känns alldeles fantastiskt och blir bara bättre av att men vet att man på kvällen måste sätta sig med kemin som är på torsdag.
Natur är det allra bästa...
Nej, men nu lägger jag ner för kvällen och tar lite glass och hollywoodfruar på det. Fast först kanske spanskadagboken ska skrivas lite i.
Typiskt
>

Another Apple

Det har gått drygt tre år sen jag köpte en ny mobil. Idag har jag bestämt mig för att investera i en ny. I och med att min iPod la av häromdagen och min mobil inte fungerat som den ska på länge så kände jag att det var dags för en nytändning på den fronten. Så nu ska jag köpa en vit iPhone 3GS, lite sådär efter alla andra men jag antar att den är lika bra för det. Ska beställa den i veckan och hoppas på att få hem den inom kort. Så nu vet ni, det finns hopp om att jag kanske börjar svara på sms samma dag som jag fått dem. Förhoppningsvis i allafall.
Lina

Måste bara påpeka att detta var mitt hundrade inlägg. Det är ju helt fantastiskt, bra jobbat Lina!! :)
>

Schhkratta inteeeee

En glassig eftermiddag med fina vänninor.
En velig ica-vistelse.
En het matlagning på Domaregatan.
En måltid innehållande okontrollerat mycket skrattande.
En gråtande filmstund.
En skrattande natt.
"Schhhkratta inte"
Lina
>

Where the wild things are

Jag har sett en otroligt gullig film. Jag tror att den egentligen är en barnfilm men som de flesta andra sådana så har den en djupare mening. Jag ska inte berätta för mycket men jag tycker verkligen att alla borde se den (om ni inte redan har-den är ju inte så himla ny) och ge den en ärlig chans. Vildingarna är hur söta som helst och jag vill bara ha en och gosa med och hålla om. Att få älska och att bli älskad av. Jag vill åka dit och sova i en hög med massa stora lurvar. Slippa denna kalla och egoistiska värld vi lever i.
Lina
>

Spring

Allt springer iväg för mig. Jag bryter ihop. Formler och mätningar och hjärnverksamhet hela dagarna tar kål på mig. Jag fattar inte, jag orkar inte mera. Våren är här men tiden står still och livet ser ut att sakna ljus.
>

Master of engineering?

Känns inte särskilt lockande att imorgon återgå till den riktiga "vardagen" när man spenderat tre dagar i den härliga studentstaden Linköping. Dagarna har varit precis så som jag tänkt mig, fast lite bättre. Och lite mer utröttade. Åh, det verkar så himla roligt att vara student på universitetet att jag bara vill dit nu. Men imorgon återgår man till den riktiga vardagen, verkligheten. Inte så himla lockande, alltid.
>

Yeeeey!

Wihooo, nu kom ett mejl om uppgifterna. Slipper tydligen det där med parkbänken och ska bo tillsammans med Fanny & Chanco hos nån Kalm-nånting, liten lättnad då! :)
Jäää!
>

Professorn

Allan, Chance, Fannsan, och Lottis:  Det verkar som om tiderna som gäller är 07:27 - 08:45. Nästa tåg går 10:21 och vi skulle väl vara där vid 10? Verkar som att vi måste hitta något att hitta på i Lkpg en måndagmorgon i en timma och en kvart. Skönt ändå för er som vet att ni säkert har tak över huvudet de här dagarna, Jossans farmor får bli nästa utväg för mig om jag inte hittar nåt! :P
Sista utvägen, klarar man två nätter på denna?
Lite nyfiken man är på vad det blir att studera, kanske kromosomer, kanske nervsystemet, kanske bara massa trista maskiner och grejer. Det kallas ju teknik-dagar men teknik kan vara så mycket. I´m so excited! :D
Slår vad om att minst en av professorerna kommer se ut såhär. Det är en prototyp som stämmer på alla vetenskapsmän i princip runt i hela världen. Är det här jag om tio år? :S
Kramar Lina
>

Kladdis

Har gjort den godaste kladdkaka jag nånsin ätit ikväll och inte helt oväntat tog hela slut. Jag får helt enkelt börja mitt nya liv imorn. Planer för imorgon är eventuellt kör efter skolan, ut och springa med Tildis(bra början på mitt nya liv) och sedan kanske träffa Michelle en sväng. Så alltså lite fullspäckad fredagkväll och eftersom vi inte slutar förrän 16.00 så blir inte kvällen så himla lång. Lördag blir nog lite chilldag tror jag (dvs en jag-borde-plugga-men-det-är-ju-faktiskt-lördag-dag) och söndag måste det pluggas. Biologiprovet blev det ju lite flopp på men nu är det kemin som gäller! Det där med att komma ett futtigt poäng ifrån en gräns som man såååå gärna vill komma över är lite retligt. Jaja, min blogg beter sig fortfarande lite märkligt så det blir inga stycken eller nånting men det är inget att göra åt. På sovmorgonen imorn tänkte jag hinna med att söka lite sommarjobb. Lycka till säger jag bara om man är ute i såhär god tid. Suveränt, verkligen! Nej, jag är inte bitter. puss hej
>

Quick before the hiena comes

.... bloggen är helt konstig (är det bara min "redigerare" som har förvunnit och då även möjligheten att lägga in bilder på ett vettigt sätt?) så jag orkar inte hålla på och trixa. Dagen har varit bra, ett helt OK historiaprov måste jag säga och matten kändes väl också ganska bra. Jobbigt bara att man inte kan få allt bra på en och samma dag, men när det gäller det dåliga så kommer det gärna allt på en och samma gång...
>

Pii day

Det finns dagar till allt. Fast den här var ju ganska rolig måste jag säga, i allafall om man är lite sådär nördig. Pii-day 3-14-10 (vet inte varför de skriver datumen på det sättet men annars stämmer det ju inte) Detta råkar också vara Albert EInstens födelsedag vilket genast gjorde dagen lite mer seriös...
>

Bohemic

Lördagkvällen är som ett stort rökmoln av känslor. Först en konsert som framkallar såna enorma känslor så man blev helt slut och sedan mat i världens finaste hydda i den afrikanska djungeln med antilop-och renfärs (blandfärs) och lite odlade tilltugg och vatten från närmaste vattenhål. Definitivt en minnesvärd kväll och "eldeden" är nu svuren och kan inte brytas för nånting i världen. (beviset finns på mitt överkast!) Ikväll blir det allafall lite plugg hos Alice och förhoppningsvis sköna Maria Montazami och gänget. Haha, jag dyrkar verkligen den människan: "Jag älskar toffsar, fast här kallar vi dem för tazzels. Toffsar låter så... toffsigt..." Underhållning på högsta nivå! Kramar Lina
>

Hej, jag skulle vilja beställa en plankstek utan planka!

Ikväll skulle vi ha städat hela huset men vi kom fram till att vi nog tar det imorgon istället. Sedan skulle vi bestämma vad vi skulle äta för mat och kom fram till att Sweet chili-restaurangen här nere har väldigt god mat så då ringde vi dit och beställde. Så nu blir det att äta en fläskfilé-planka fast eftersom vi tar hem maten så blev det ju utan planka men det kan nog bli gott för det.
Förövrigt så har (och ska) kvällen bestått av ganska seriöst pluggande, för att vara fredagskväll allafall. Lite historia, lite matte och så fysik(blä!) så jag känner mig lite nöjd faktiskt. Dock så var det faktiskt behövligt eftersom lördagen förhoppningsvis blir fullspäckad av skoj och söndagen alltid går alldeles för fort så då hinner man knappt sätta igång. och så har jag faktiskt tre prov nästa vecka, så då är det faktiskt OK att plugga på en fredagkväll. Annars är det big NO här hemma!
Nu ska jag äta min planka(eller "plasta" blev det visst såg jag nu när maten kommit hem) och njuta av den fredagkväll som det faktiskt är. Senare ikväll blir det chokladfondue och massa frukt, inte fel alls!

>

Macbook-sisters!

Är nu i skolan och sitter och skriver om Shakespeare och byter filmer över våra snygga vita mac-datorer. Vi är så enormt coola så jag vet inte vart jag ska ta vägen.. Nu ska jag väl återgå (börja) skriva om Shakespeare och snart är lektionen slut. Fredag idag känns inte helt fel och ikväll blir det att kolla massa nya filmer på min dator! Jippie! :D Imorgon blir det kvinno-träff och eventuellt melodifestivalfinal och Camerata nordica- konsert.
Kram så länge
Lina

>

Lina, maaaaaaat!

Oj, jag ska sticka och käka lite nu. Potatismos och falukorv, tydligen.  Jag äta korv? Nej, får nog bli lite rester istället ser det ut som. Usch på korv, om det är något jag hatar i världen så är det nog korv. Och jag menar verkligen hatar, jag hatar nog inget annat egentligen. Men korv är vidrigt, jag klarar knappt av lukten. Fy!

>

En tanke

Enskilda föremål kan vara ganska intetsägande. Om man till exempel kollar på föremålen ovan, vart och ett för sig självt så är det inget speciellt med dem. Ett randigt paraply, ett brev, sandaler, en kvist m.m. Inte så himla speciellt. Men tillsammans kan de säga så mycket och berätta så mycket att ord inte skulle räcka till. De berättar kanske någons historia, någons öde och det är det som gör det så fint. Den här bilden berättar kanske om en kärlekssaga, kanske om någon som förlorade allt den hade, kanske om en vänskap som trotsade alla lagar. Vem vet? Den får mig i allafall att tänka och reflektera och det är väl precis det som är meningen- att skapa egna tankar och att tänka de tankar som gör oss till just oss själva. Vår pannlob, alltså.
>

Jättehjärna!

Tidig och otroligt rejäl frukost innehållande smoothie, stekta ägg, goda mackor och en tallrik fil ger den här dagen förutsättningar att bli en ganska bra sådan. Idag är det studiedag och den kunde inte ha kommit mer lämpligt med tanke på att vi har två ganska feta prov både torsdag och fredag. Biologi och engelska, hurra! Hjärnan är ganska knäpp om jag får säga det, den borde inte kunna fungera så som den gör, det är helt sinnessjukt. Fast det är ju ganska positivt att den gör det annars vet jag inte vad det hade varit av oss. Tänk om evolutionen inte hade utvecklat lansettfiskens hjärna t.e.x. till den hjärnan vi har idag. Då hade vi inte haft så mycket att säga till om här på jorden men då hade vi nog inte haft lika mycket bekymmer, eller åtminstone inte fattat att vi hade bekymmer. Och det låter ju inte helt fel. Men å andra sidan, är jag ganska nöjd över att ha både mitt limbiska system och så även min pannlob(tack gode gud för pannloben) så jag ska inte klaga.  Men tänk om....


Livet som en lansettfisk?
>

NU!

HEJ!

NU ÄR DET PROMME SOM GÄLLER, OCH VERSALER ÄR OTROOOOLIGT INNE FÖR TILLFÄLLET!
KRAM
PANNLOBEN

>

Intelligent, lina

En kväll kan gå så himla fort. Och just den här kvällen vet jag inte vad jag har gjort med egentligen fast klockan nu är 23.33 så har jag inte märkt när den börjar och just nu undra jag när den ska sluta. Eftersom att man är så dum att man börjar kolla på wallander-filmen som går såhär alldeles för sent på söndagkvällen så kommer jag ju vara nästintill död imorgon i skolan. Vad hände med att lägga sig före tio varje kväll? Och nu kan jag ju inte precis somna, usch vilken film alltså, Mastermind. Får väl lägga mig och läsa en stund så kanske jag kan somna, typ imorgon eller nåt förhoppningsvis.
Förövrigt hoppas jag lite att den här veckan kommer gå lika fort som den föregående då är den snart över. Och studiedagen på onsdag kanske kan hjälpa till den processen en aning. Två prov utöver detta men har faktiskt kunnat plugga lite i helgen så det känns nice. Nu ska jag läsa lite "Deluxe" och se om det är något att ha.

PS. Solen!

>

We've got class

Fredagen spenderades med "de bästa" i klassen och det blev en riktig myskväll. Kvällen som började med mycket (alldeles för mycket) mat och glass och varma hallon och lite godis avslutades med att alla droppade av lite efterhand och att jag somnade i soffan framför "the proposal". Mycket trevlig kväll med mycket skratt och snack om alla andra som inte var där. Så om du inte var där: räkna lugnt med att du nämndes minst en gång (särskilt om du går i NV08 då kan vi säga minst fem gånger).
:)
>

Sommarjobb?

Men, alltså hur svårt kan det vara. Det är bara att skriva en liten resumé om dig själv där du betonar dina starkaste sidor och sedan gå runt och prata med alla ställen där det jobbar människor, vilket är överallt. Sedan kanske någon nappar och vill anställa dig under sommaren och vips så har du ett jobb och allt går som på räls. Men varför låter man bara tiden rinna iväg och tänker varje kväll att imorn, då ska det ske men såklart så glömmer man bort det eller så passar det inte. Lika bra att ta tag i det nu. Eller nej, förresten, nu tänkte jag ju kolla parlamentet, och sedan tänkte jag ju ta ett bad, och så var det ju det här med pluggandet och tusen andra saker. Äh, jag får ta det imorgon istället...
>

Boye


Får det vara såhär vackert som det är ute idag egentligen? Det känns som ett helt liv sedan man såg solen glimta fram och nu skämmer den bort oss med att visa sig i princip hela denna vackra vårdag. Man kan inte annat än att tacka gudarna och bara känna sig sådär lycklig som man gör när vårens första tecken blir exposed för vår ögon. På tal om exposed så såg jag på "vakna med the voice" i fredags och så var maria montazami där och för alla som har tvekat på om hon verkligen är sådär lost som hon verkar eller om det är tv3 som har regisserat hela programmet så har jag ett svar på det. ja, hon är liiite sådär borta. Men otroligt underhållande att lyssna på. haha, alltså hennes uttalande om "Steve" (hennes påhittade person som hon tänker sig ska komma in i hennes homestylade hus) och hennes hundar kan ju ha varit det roligaste.
Nej, nu måste jag återgå till engelska-, biologi- och spanskapluggandet som förgyller den här lördagen.Ikväll blir det hemlagad pizza med brorsan och hans assistent. Inte helt fel!
Ps. Jag älskar vårens fågelsång, den gör mig sådär pirrig i kroppen och dämpar alla sorters dåliga känslor. Så lyssna på naturens ljuva toner och glöm era bekymmer för en stund! :)
Kramar
Lina


Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
Bindas i det frusna bitterbleka?
Höjlet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja, visst gör det ont när knoppar brister,
Ont för det som växer och det som stänger

>

Röda kinder och mys i soffan

En promenad i snön. Med en vän man inte träffat på ett tag. Att man kan bo så nära varann så att man nästan bor i samma hus men samtidigt kännas som om man levde i två olika världar. Knäppt. Att komma in från en vinterkväöspromenad kan vara lite av det mysigaste med vintern. Friskhet, kall-värmen och hälsokänslan. Även om den kanske inte håller i sig så länge i och med att man trycker i sig fyra chokladbollar när man kommer in. Ikväll tänkte jag typ sitta vid tv:n hela kvällen och försöka somna innan halv tolv vilket det blivit de senaste kvällarna. Vad hände med mina nya vanor jag skulle ruta in mitt liv i? Ja, de gick ganska käpprätt direkt. Men det är aldrig försent att ändra sig. Så nu återgår jag till tv:n och mina chokladbollar
>

Snart vår och optimisten tittar fram!

Ett underbart lov. Det är ungefär allt jag kommer att säga om de så snabbt förbipasserande tio dagarna. De har innehållit ungefär allt det som jag blir glad av. När veckan började dra sig mot sitt slut och känslan av tomhet blandad med lite ångest smög sig på mig så började jag att seriöst fundera. Och då mitt i min fundering så dök ett citat, som jag läste i min almanacka som hastigast härom veckan, upp i mitt huvud; "Om det är något du inte gillar - ändra på det. Om du inte kan ändra på det - ändra på din attityd". Jag måste säga att det egentligen är det enda vi kan göra för att vara lyckliga. Har man något problem så får man antingen ta tag i det och ändra på den situationen man är i eller helt enkelt fokusera sin uppmärksamhet på något annat och tänka framåt. Och jag tror att det är precis det jag behöver göra just nu. För att orka dessa fortfarande så mörka veckor som ligger framför oss innan den o, så ljuva våren tittar fram. Jag orkar inte gå runt och känna mig trött hela tiden som jag har gjort nu i massor av veckor. Det är som att vara i dvala fast ändå hela tiden vara tvungen att prestera sitt bästa.









Skidsemester i värmland borde vara en rättighet för varje människa.

>
RSS 2.0